Over Rik

Naam: Rik Koen
Geboortedatum: 05-05-2004
Bijnaam: Rikkert / Rik Rits

Raceverleden
Ik ben begonnen met karten toen ik vijf was. Daarvoor was ik te klein en paste niet bij de pedalen. Ik heb vele jaren gereden bij het NK Rotax (Chrono). Vele wedstrijden heb ik gewonnen en ook veel teleurstellingen gehad, maar daar wordt je sterk van. Als klap op de vuurpijl heb ik in 2016 het WK Rotax meegereden in Sarno. Dit was geweldig. Halverwege 2017 ben ik gestopt met karten en heb ik een jaartje niks gedaan. In 2018 werd ik 14 en heb ik als cadeau voor mijn verjaardag mijn licentie gehaald bij RSZ en toen wist ik het…………..Ik wilde autocoureur worden!

Ik wil niks liever dan de hele dag op het circuit rond rijden. Dankzij al mijn sponsoren heb ik al een gedeelte van mijn droom waargemaakt. Dit jaar rijd ik de Ford Fiësta Sprint Cup, wat ook op RTL 7 komt. Help ik regelmatig bij RSZ met de racecursussen en ik ga altijd mee met Cor Euser Racing naar de 24 uurs wedstrijden waar ik mee help met de pitstops.

Doel
Mijn uiteindelijke doel is de 24 uurs van Le Mans te rijden met als voorbereiding de Porsche Cup. Ook is een hele grote droom van mij om ooit naar Amerika te gaan en Nascar te rijden!

nl_NL
en_US nl_NL